Kwaliteit en duurzaamheid

Keurmerken

Bij Italian Coffee Company staat kwaliteit centraal. Belangrijk daarbij is de eerlijke productie van de koffie. Kwaliteit en duurzaamheid zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. Eerlijke koffie is te herkennen aan een keurmerk. Er zijn verschillende keurmerken die zich inzetten voor eerlijke koffie.

Rainforest Alliance

Dit keurmerk stelt het behoud van de natuur en biodiversiteit voorop. Daarnaast zet zij zich in voor veilige omstandigheden.

Fairtrade (Max Havelaar)

Een van de bekendste keurmerken is die van Max Havelaar. Fairtrade zet zich in voor eerlijke handel. Dit doen zij door de boeren te voorzien van een goed en eerlijk loon. “Daarnaast strijden zij voor het milieu”.

UTZ Certified

UTZ Certified zet zich in voor goede arbeidsomstandigheden en verbetering van de landbouwmethoden. Ook het beschermen van de natuur is een belangrijke taak van dit keurmerk.

Biologisch

Wanneer een product voorzien is van het Biologisch keurmerk betekent dit dat het voldoet aan de EU-regels voor biologische landbouw. Dit keurmerk zet zich in op meerdere gebieden en scoort vooral goed op controle, transparantie en duurzaamheid.

Lees meer:

De geschiedenis van koffie