Duurzaamheid

Circle of Beans introduceert als enige koffiebranderij ter wereld, een volledig circulaire manier van koffie branden. Dit betekent: CO2 reductie, Zero Waste en Fossiel vrij! Hierbij wordt koffie afval (koffiedik) gebruikt om energie op te wekken, waarop de nieuwe koffie weer wordt gebrand. De cirkel is rond: u geniet van heerlijke koffie en het afval krijgt een nieuwe bestemming!


Meer informatie aanvragen?

Neem contact op

'Koffiedroes is geen afval, het vervangt aardgas'

Duurzame koffie voor bedrijven

Wat houdt duurzame koffie in?

Koffiedroes is geen afval

Normaliter wordt koffiedroes / koffieprut / koffieresidu afval. Wij maken er biogas van waar we nieuwe koffiebonen mee branden.

Minimale uitstoot

Het (CNG) gas dat overblijft nadat nieuwe bonen met koffiedik gebrand zijn, wordt gebruikt om auto's op te laten rijden. Dit maakt onze distributie ook circulair.

Geen single-use producten

Al het afval wordt hergebruikt. We maken geen gebruik van single-use producten en besparen zo'n 90kg aan verpakkingen per jaar.

De proces illustratie lijn

Refurbished koffiemachines

Om de circulariteit bij Italian Coffee Company nog meer kracht bij te zetten leveren we ook refurbished koffiemachines. Dit betekent dat een koffiemachine eerder geplaatst is, teruggestuurd is en daarna geschikt is (gemaakt) voor herplaatsing. Het terugsturen kan komen omdat er reparatie nodig is geweest of dat het gaat om een showmodel. In alle gevallen is het zonde om goede machines weg te gooien. Wij geven de machine met professionele aandacht een nieuw leven. We werken onder andere met onderstaande koffiemachine merken.

In 3 stappen naar een lekker koffiegevoel

1

U neemt contact op of laat uw gegevens achter via deze website.

2

Wij hebben contact om uw vragen of wensen te inventariseren.

3

We maken een afspraak en leveren de service die het beste bij u past.

Veelgestelde vragen

Voor welke bedrijven en organisaties is duurzame koffie geschikt?

Wij leveren duurzame koffie aan alle soorten bedrijven, gemeenten, clubs en organisaties. We merken dat onze klanten trots zijn op het duurzame karakter van hun keuze voor circulaire koffie.

Nemen jullie ook mijn koffieafval mee?

Jazeker. Uw afval is heel bruikbaar voor ons. Bij de start van onze samenwerking maken we afspraken over het ophalen van uw koffiedroes. Zo maken we de circel in circulairiteit samen rond.

Kan ik vrijblijvend meer informatie aanvragen?

Als u interesse heeft in meer informatie, maken wij een afspraak bij u op kantoor. Dan leggen we alles over duurzaam koffiegebruik bij u op kantoor uit en daarbij ook de stappen hoe het in zijn werk gaat. Geheel vrijblijvend.

Meer weten over duurzame koffie voor bedrijven?

Neem contact op